Välj en sida

Om mig

Min familj och mitt jobb

Min fantastiska familj består av min fru Maggan och våra två barn, Leo och Olivia och katten Max Persson. Vi bor i Aneby, Småland.

Jag kommer ursprungligen från Skellefteå och vill tro att jag har med mig det mest positiva av vad det innebär att vara norrlänning: Skellefteå AIK, en jordnära personlighet och spår av en fin-fin dialekt.

Tidigare har jag gått bibelskola, jobbat som pizzabagare, ungdomspastor och gått musik/mediaskolan ITM och studerat teologi. Mellan 2003-2018 har jag i större eller mindre utsträckning varit verksam inom Team Med Uppdrag,  bland annat som kursledare för Bibelskola Livskrafts Lovsångsledarinriktning.

Jag gör en digital andaktsbok som heter Parafraspodden, lyssna gärna in!
Jag driver i liten skala ett eget barnboksförlag, Leoförlaget, som ger ut kapitelbarnböcker med fokus på musik och goda värderingar. I nuläget jobbar jag inte aktivt med denna idé, men den pyr ändå!

Mina frilansuppdrag kombinerar jag med en deltidsanställning på en mediabyrå i Huskvarna.

Min tro

Min tro och gudsbild hittar mycket av sin spänst i motsatsförhållandena mellan Guds nåd och Guds helighet.
I Guds storhet och suveränitet, i Guds barmhärtighet och oförklarliga tålamod.
Jesus är min vän, men samtidigt min Herre, full av sanning, full av nåd.

Min övertygelse

Min övertygelse är att Jesus går att följa för att han är sann och trovärdig, men även möjlig att uppleva och lära känna mer. Att Guds Helige Ande är i mig och nära, att Gud inte är opersonlig och långt borta. Han är nära, även när känslan sviktar. Gud är i tystnaden, i stormarna, i leken och lyckan. Han ÄR.

Och han ser på mig och säger: ”Jag är så FÖR dig!”

 

Min bakgrund

 Jag är född och uppvuxen i ett EFS-hem, levde tonåren inom Trosrörelsen, gick en bibelskola inom Evangeliska Frikyrkan och har arbetat som ungdomspastor i en Pingstförsamling.
Genom mina år på Team Med Uppdrag, som famnar brett vad gäller olika kristna rörelser, har jag fått en bredd som jag är tacksam för.

Jag trivs lika bra på en veckas tyst retreat eller där karismatiken är mer uttrycksfull och ser i detta en rikedom jag inte vill vara utan.

Om en mer definierad trosbekännelse efterfrågas faller jag tillbaka på den tron som svensk frikyrka bekänner sig till, tex Evangeliska Frikyrkan, som är min hemvist vad gäller församlingstillhörighet.

Referenser

Om det önskas referenser på mig som förkunnare är Team Med Uppdrag ett bra ställe att starta på. Tidigare bodde vi i Huskvarna, där jag var medlem i Kungsportskyrkan och pastorerna där kan bistå med referenser. Jag har återkommande medverkat på Gullbrannagården och inom SAU (Svenska Alliansmissionens Ungdom).